Noticies

Èxit total a la I Fira del Pa amb Oli

  • Durant els quatre dies de la Fira del Pa amb Oli s’han venut milers de pa amb olis
  • Un pa amb oli de pa de xeixa amb escalivada, ou bullit i peix sec de Formentera ha estat el millor del món en el I Campionat del Món del Pa amb Oli

La I Fira del Pa amb Oli finalitzà ahir amb un exitós balanç gràcies al gran nombre de pa amb olis venuts durant els quatre dies que s’ha celebrat la mostra gastronòmica en el marc de la Diada de les Illes Balears, organitzada pel Govern, en el parc de Sa Feixina.

A més, gran part del l’èxit assolit en aquesta primera edició es deu a la celebració del I Campionat del Món del Pa amb Oli que es va disputar dijous 28 de febrer, coincidint amb l’inici de les activitats que s’han duit a terme a Palma en motiu d’aquesta diada.

Una Fira del Pa amb Oli que ha congregat a milers de persones, no només per tastar el millor Pa amb Oli del Món, sino gràcies a les actuacions musicals que s’hi han dut a terme cada dia. El passat dijous 28 de febrer Pa amb Oli Band i Cabot reuniren els seus seguidors, mentre que la música de LOS40 Classics del divendres i dissabte també aglutinà un gran nombre de públic.

Cal recordar, que el campió del món d’aquesta primera edició fou el restaurant Ca n’Alfredo d’Eivissa amb un pa amb oli de pa de xeixa amb una base d’escalivada i ou bullit i peix sec de Formentera. Mentre que el restaurant Es Llogaret de Mallorca es convertí en el subcampió del món amb un pa amb oli de bacallà amb pebres torrats i salsa de tomàtiga dolça.

El jurat del I Campionat del Món del Pa amb Oli va estar format per Andreu Genestra, xef amb estrella Michelin i president del comitè; Igor Rodríguez, coordinador del jurat, membre de la Asociación de Cocineros Afincados en las Islas Baleares (ASCAIB) i xef del restaurant El Txoko; Miquel Calent, xef del restaurant Can Calent i presentador del programa ‘Fred i Calent’ d’IB3 Televisió; Toni Gelabert, forner de la Pastisseria Real i guanyador del millor pa moreno de Mallorca 2018; Pep Magraner, president de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears; Sebastià Solivellas, president de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca; Tomeu Mas, propietari del restaurant Sa Llimona; Tomás Graves, escriptor del llibre ‘Volem Pa amb Oli’ i Joan Miquel Perpinyà, director del Periódico de Ibiza y Formentera.

El premi pel campió i el subcampió del món del Pa amb Oli ha estat la possibilitat de poder vendre les seves creacions durant els quatre dies de la Fira del Pa amb Oli, a més d’un diploma i un plat de vidre de Lafiore.

La I Fira del Pa amb Oli i I Campionat del Món del Pa amb Oli, organitzat per AgenciaCom i Restauración Mallorca, juntament amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears, ha comptat amb l’ajuda de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, ASCAIB, la D.O. Oli de Mallorca, Oliva de Mallorca, Bodegas José Luis Ferrer, Coca-Cola i Lafiore. Així com amb la col·laboració d’IB3, Cadena SER, Mallorcadiario.com i Televisió d’Eivissa i Formentera com a mitjans oficials.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *