Noticies

L’escriptor Tomás Graves formarà part del jurat del I Campionat del Món del Pa amb Oli

L’autor del llibre ‘Volem Pa amb Oli’ participarà com a assessor gastronòmic en aquesta primera edició del campionat que es celebrarà del 28 de febrer al 3 de març en el Parc de Sa Feixina, amb motiu de la Diada de les Illes Balears

Andreu Genestra, xef amb estrella Michelin, serà el president del jurat en el I Campionat del Món del Pa amb Oli. Un campionat que estarà emmarcat dins la I Fira del Pa amb Oli que es celebrarà del 28 de febrer al 3 de març a Sa Feixina a Palma de Mallorca, amb motiu de la Diada de les Illes Balears.

També formaran part del jurat reconeguts xefs de les illes, així com experts gastronòmics com Miquel Calent, xef del restaurant Can Calent i presentador del programa ‘Fred i Calent’ d’IB3 televisió; Toni Gelabert, forner de la Pastisseria Real i guanyador del millor pa moreno de Mallorca 2018; Pep Magraner, president de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears; Sebastià Solivellas, president de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca; Tomeu Mas, propietari del restaurant Sa Llimona, i Tomás Graves, escritor del llibre ‘Volem Pa amb Oli’.

Un jurat que estarà coordinat per el xef Igor Rodríguez, membre de la Asociación de Cocineros Afincados en las Islas Baleares, qui a més serà l’assessor gastronòmic del I Campionat del Món del Pa amb Oli. «El que tindrà en compte el jurat a l’hora d’escollir ‘El millor Pa amb Oli del Món’ serà el pa, que ha de ser pa pagès, i l’oli. També es tindrà en compte que les llesques de pa no sobrepassin el diàmetre del plat, que serà de 20cm, i l’originalitat del pa amb oli», asegura el xef. 

El guanyador de ‘El Millor Pa amb oli del Món’ i els finalistes podran vendre el seu Pa amb Oli, a un preu de 6€, durant els quatre dies de la Fira del Pa amb Oli que es celebrarà del 28 de febrer al 3 de març a Sa Feixina a Palma de Mallorca, amb motiu de la Diada de les Illes Balears.

Com participar al campionat

La participació en el I Campionat del Món del Pa amb Oli es gratuïta i podran participar-hi tots els restaurants de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, així com restaurants de tot el món, que vulguin confeccionar ‘El millor Pa amb Oli de Món’.

Els participants interessats només han d’enviar un email a inscripcions@agenciacom.comindicant que volen participar en el campionat i amb les seves dades (nom, cognoms, restaurant amb el qual participa, telèfon i email de contacte).

El I Campionat del Món del Pa amb Oli, organitzat per AgenciaCom i Restauración Mallorca, juntament amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears, compatarà també amb l’ajuda de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, ASCAIB, la D.O. Oli de Mallorca, Oliva de Mallorca, Bodegas José Luis Ferrer i Coca-Cola. Així com la col·laboració de IB3, Cadena SER, Mallorcadiario.com i Televisió d’Eivissa i Formentera, com a mitjans oficials.

L’autor del llibre ‘Volem Pa amb Oli’ participarà com a assessor gastronòmic en aquesta primera edició del campionat que es celebrarà del 28 de febrer al 3 de març en el Parc de Sa Feixina, amb motiu de la Diada de les Illes Balears

Tomás Graves, autor del llibre ‘Volem Pa amb Oli’ estarà present en el I Campionat del Món del Pa amb Oli com a assessor gastronòmic i membre del jurat. Un campionat que estarà emmarcat dins la I Fira del Pa amb Oli que es celebrarà del 28 de febrer al 3 de març a Sa Feixina a Palma de Mallorca, amb motiu de la Diada de les Illes Balears.

Tomàs Graves, fill del reconegut poeta Robert Graves, és escriptor, tipògraf amb el títol de ‘Mestre Artesà Impressor’ i músic. El 1981 va fundar The New Seizin Press a casa seva a Deià juntament amb la seva dona Carmen, enquadernadora, dedicant-se durant 20 anys a confeccionar edicions bibliòfiles fetes íntegrament a mà i que es troben en col·leccions públiques i privades arreu del món.

Com a escriptor destaca la traducció a l’anglès del llibre ‘Queridos Mallorquines’, a partir de la qual va escriure ‘Un Hogar en Mallorca’, ‘Volem Pa amb Oli’ i ‘Tunning Up at Dawn’. Mentre que en la seva carrera com a músic, l’any 1980 es va unir com a baixista a la banda de rock mallorquina Pa amb Oli Band.

Sobre el campionat, Tomás Graves destaca que «pot animar a les muses dels restauradors a superar els seus límits i inspirar a la població en general a obrir la seva ment a nous horitzons».

A més, afegeix que «fa vint anys vaig fer una radiografia d’aquesta tradició en el meu llibre ‘Volem Pa Amb Oli’, i per jo participar com a jurat en aquest campionat suposa estar en un lloc privilegiat des d’on puc constatar l’Estat Mundial del Pa Amb Oli en l’actualitat».

Com participar al campionat

La participació en el I Campionat del Món del Pa amb Oli es gratuïta i podran participar-hi tots els restaurants de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, així com restaurants de tot el món, que vulguin confeccionar ‘El millor Pa amb Oli de Món’.

Els participants interessats només han d’enviar un email a inscripcions@agenciacom.com indicant que volen participar en el campionat i amb les seves dades (nom, cognoms, restaurant amb el qual participa, telèfon i email de contacte).

El I Campionat del Món del Pa amb Oli, organitzat per AgenciaCom i Restauración Mallorca, juntament amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears, compatarà també amb l’ajuda de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears i ASCAIB. Així com la col·laboració de IB3, Cadena SER i Mallorcadiario.com com a mitjans oficials.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *