Noticies

El I Campionat del Món del Pa amb Oli serà el 28 de febrer en el marc de la Diada de les Illes Balears

  • Restauración Mallorca, amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears, organitzen el I Campionat del Món del Pa amb Oli emmarcat dins la I Fira del Pa amb Oli que es celebrarà del 28 de febrer al 3 de març a Sa Feixina
  • Andreu Genestra, chef amb una estrella Michelin, serà el president del jurat del campionat
  • La participació es gratuïta enviant un email inscripcions@agenciacom.com

Restauració Mallorca, amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears, convoca el I Campionat del Món del Pa amb Oli. El principal objectiu del I Campionat del Món del Pa amb Oli és fomentar aquest plat típic de les illes, tan senzill i a la vegada tan elaborat.

Aquest campionat estarà emmarcat dins la I Fira del Pa amb Oli que es celebrarà del 28 de febrer al 3 de març a Sa Feixina a Palma de Mallorca, amb motiu de la Diada de les Illes Balears.

«La idea del I Campionat del Món del Pa amb Oli és recuperar i promocionar aquest plat típic», ha assegurat Josep Enric Claverol, director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior del Govern de les Illes Balears. Mentre que Alfonso Robledo, president de Restauración Mallorca, ha comentat que «aquesta fira i campionat també serviran per moure l’economia de tots aquells productes que envolten el món del Pa amb Oli».

El I Campionat del Món del Pa amb Oli tindrà dues fases: la fase prèvia i la fase final. Per a la fase prèvia es farà una competició a Mallorca, una a Menorca, una a les Pitüses, i una a nivell internacional que es celebrarà a Mallorca, on es triarà el millor Pa amb Oli de cada una d’aquestes categories. La fase prèvia tindrà lloc la setmana del 18 al 24 de febrer, i els guanyadors de la fase prèvia es donaran a conèixer el divendres 22 de febrer.

D’altra banda, la fase final del I Campionat del Món del Pa amb Oli es celebrarà a Mallorca durant la celebració de la Fira del Pa amb Oli, que s’organitza en el marc dels esdeveniments del Dia de les Illes Balears i concretament, de la Mostra de les Illes Balears. Així, el dia 28 de febrer els guanyadors de la fase prèvia competiran entre si per escollir ‘El millor Pa amb Oli del Món’. El campió es donarà a conèixer el mateix dia de la fase final.

Els principals requisits a l’hora de confeccionar el Pa amb Oli són el pa de pagès i l’oli. A més, serà obligatori servir el Pa amb Oli en un plat de 20 cm de diàmetre i les llesques de pa no poden ser més grans que el plat.

El jurat del I Campionat del Món del Pa amb Oli estarà compost per Andreu Genestra, chef guanyador d’una estrella Michelin i president del campionat; Toni Gelabert, forner de la Pastisseria Real i guanyador del millor pa moreno de Mallorca 2018; Tomeu Mas, propietari del restaurant Sa Llimona; entre d’altres cuiners i experts gastronòmics de les nostres illes.

«El que tindrà en compte el jurat a l’hora d’escollir ‘El millor Pa amb Oli del Món’ serà el pa, que ha de ser pa pagès. També es tindrà en compte que les llesques de pa no sobrepassin el diàmetre del plat, que serà de 20cm, i també l’originalitat del pa amb oli», ha assenyalat Igor Rodríguez, assessor gastronòmic del campionat i coordinador del jurat. A més, ha afegit que «és important que els ingredients siguin típics de les illes, en definitiva, utilitzar producte balear».

El guanyador de ‘El Millor Pa amb oli del Món’ i els finalistes podran vendre el seu Pa amb Oli, a un preu de 6€, durant els quatre dies de la Fira del Pa amb Oli que es celebrarà del 28 de febrer al 3 de març a Sa Feixina a Palma de Mallorca, amb motiu de la Diada de les Illes Balears.

La participació en el I Campionat del Món del Pa amb Oli es gratuïta i podran participar-hi tots els restaurants de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, així com restaurants de tot el món, que vulguin confeccionar ‘El millor Pa amb Oli de Món’.

Els participants interessats només han d’enviar un email a inscripcions@agenciacom.comindicant que volen participar en el campionat i amb les seves dades (nom, cognoms, restaurant amb el qual participa, telèfon i email de contacte).

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *